Verhalen

Stichting Kans Tegen Kanker

Persoonlijke verhalen over kanker

Elke patiënt heeft een eigen verhaal. Dat geldt ook voor de partner en gezinsleden, familie en sociale omgeving. De bron van de stichting Kans tegen Kanker is een van die verhalen. De initiatiefnemer, Han Heerkens, overleed in 2016 aan de ziekte, na een strijd van jaren. Hij stond natuurlijk niet alleen; als partner, kinderen, familie, vrienden en kennissen zijn wij nog steeds betrokken; wij zetten zijn missie voort via Kans tegen Kanker.

Het bracht ons bij de mogelijkheden in het buitenland. Daar blijkt behandeling vaak verder te gaan, en anders te zijn dan in Nederland. Het zijn behandelingen waar patiënten baat bij hebben, ook als de strijd uiteindelijk niet te winnen blijkt. De persoonlijke winst is dat die ‘andere’ behandeling vaak waardevolle extra tijd oplevert, soms jaren, met menswaardige kwaliteit. En een enkele keer, bij uitzondering, lijkt de kanker zelfs overwonnen.

Daarover gaan de persoonlijke verhalen die je hier kunt lezen. Zoals het verhaal van Letty, die als bestuurslid van onze stichting zelf de diagnose kanker kreeg te horen. Zij heeft inmiddels ruime ervaring met behandeling in het buitenland.

Scroll naar top