Kanker?

Stichting Kans Tegen Kanker

Kanker?

De ambities in de strijd tegen kanker zijn groot. De medische ontwikkelingen gaan snel, heel snel. Kanker is steeds beter behandelbaar. Straks, op termijn, zal kanker niet langer meer een levensbedreigende ziekte zijn, maar een redelijk beheersbare aandoening. Zoals het ook ging met andere ooit fatale ziekten – aids, diabetes of polio. Die ziekten zijn nu goed behandelbaar, in elk geval beheersbaar.

Maar zover is het nu nog niet in de strijd tegen kanker. Want hoewel de specialisten steeds meer ontdekken over het ontstaan en de ontwikkeling van tumoren, is er nog veel, heel veel onderzoek nodig. Financieel bijdragen aan medisch wetenschappelijk onderzoek is een van de twee kerndoelen van Kans Tegen Kanker. Ons primaire kerndoel is kankerpatiënten financieel te ondersteunen bij behandeling in het buitenland en/of in het geval door een arts voorgeschreven behandeling of middelen niet of gedeeltelijk worden vergoed.

Kanker is trouwens niet één specifieke ziekte. Jammer genoeg, want dat zou de strijd een stuk makkelijker maken. De realiteit is dat kanker vele vormen kent en vele gezichten heeft. Van huidkanker tot prostaatkanker, van borstkanker tot alvleesklierkanker. En veel meer. Bovendien is kanker niet eenduidig, en lang niet altijd even snel herkenbaar. En elke kankervorm vereist min of meer een specifieke aanpak. Er zijn ook steeds meer mogelijkheden.

Interview met Oncologe dr. Sabine Helmer

Steeds meer Nederlanders kiezen voor innovatieve behandeling in Duitsland
Nederlandse patiënten vinden in Hüls-Krefeld wat zij tot dan toe misten. Dr. Helmer belooft geen genezing. Maar wel: een volledig individu gerichte behandeling. Die aanpak inspireert mensen bovendien om beter om te kunnen gaan met kanker. Zij ontdekken onvermoede (veer)kracht om méér te kunnen – ook meer genieten – dan zij zelf dachten. De Helios benadering stimuleert die processen met warme aandacht, doelgerichte en oprechte positiviteit. Dr. Helmer: “Het mentale aspect is een heel belangrijke factor.” De klassiek geschoolde oncologe staat ook open voor innovatieve technieken en inzichten uit natuurgeneeskunde en psychologie. Bij elke behandeling is de mens als geheel het uitgangspunt; een holistische visie, beaamt zij. Zweverig? Alternatief? Niet dus.

Meest voorkomende soorten kanker

(Op de site van de Nederlandse Kanker Registratie (NKR) vind je een geheel overzicht van hoe vaak kanker in Nederland voorkomt)

Mannen

 • Prostaat

  0%
 • Darm

  0%
 • Huid

  0%
 • Long

  0%

Vrouwen

 • Borst

  0%
 • Huid

  0%
 • Darm

  0%
 • Long

  0%
De realiteit is dat elke dag mensen te horen krijgen dat ze kanker hebben. Nieuwe kankerpatiënten. De diagnose kanker is het begin van een heftig traject, een emotionele rollercoaster. Een traject met een onzekere afloop. Een traject van vrees en hoop, van onzekerheid en geloof. Wachten op het effect van medicatie en resultaten van behandelingen. Maar ook is er altijd: de strijdbaarheid van de individuele patiënt en diens omgeving.
Help ook mee!

Die strijdbaarheid is de basis voor onze stichting Kans tegen Kanker. En jij kunt ons steunen in de strijd tegen kanker. Als donateur en/of als vrijwilliger. Of als organisator van een eigen actie voor Kans Tegen Kanker. Wat je ook wilt, laat het ons weten!

Scroll naar boven