Kans Tegen Kanker en Medico Help hebben een gemeenschappelijk doel

Kans tegen Kanker is in contact gekomen met MedicoHelp. In ons gesprek bleek al snel dat wij een aantal overeenkomsten hebben.  Naar aanleiding van dit gesprek willen wij graag onze raakvlakken delen, maar u ook laten kennismaken met deze organisatie die van toegevoegde waarde kan zijn voor mensen die in een oncologisch traject zitten.

Overeenkomsten
De belangrijkste overeenkomst is dat we beiden met de patiënt persoonlijk in gesprek gaan om te kijken waar behoefte aan is, wat er nog mogelijk is en hoe we dit het best haalbaar kunnen verwezenlijken. Kans tegen Kanker op het gebied van financiering van medische behandelingen bij kanker zoals hyperthermie behandelingen, welk niet worden vergoed door de zorgverzekering en MedicoHelp op het gebied van begeleiding naar behandelingen bij kanker in het buitenland. Beide partijen denken mee met de patiënt en leveren maatwerk.

MedicoHelp, onafhankelijke zorgadviseur naar geplande medische zorg in het buitenland.
Wie zijn zij en wat doen zij;

MedicoHelp bestaat uit een klein persoonlijk team dat zich heeft gespecialiseerd in het helpen van patiënten, die om diverse redenen op zoek zijn naar de juiste medische zorg in het buitenland. Door het inzetten van de aanwezige contacten kunnen patiënten op korte termijn geholpen worden met gedegen en hoogstaande behandelmethodes.

Door de jarenlange ervaring  en samenwerking met ziekenhuizen, (privé) klinieken en medische specialisten, zijn zij voor patiënten de schakel in het medische zoektraject naar mogelijkheden over de grens.

Er kunnen diverse redenen zijn om met een zorgvraag uit te wijken naar specialisten over de grens;
– U heeft een medische behandeling nodig maar de wachttijd is te lang,
– Uw voorgaande operatie of behandeling heeft niet geleid tot verbetering,
– U twijfelt aan uw behandelplan en u wilt graag een second opinion ontvangen,
– U heeft te horen gekregen “U moet ermee leren leven”, maar u wilt juist verdere mogelijkheden onderzoeken,
– U bent op zoek naar intensieve (oncologische) revalidatie op maat.

“Kan ik voor mijn (oncologische) behandelingen ook terecht in het buitenland?
En waar kan ik dan het beste heengaan?”

 Vragen staat vrij
Mocht u erover denken om verder te kijken naar andere behandelmogelijkheden, of heeft u verhalen gehoord over patiënten die voor oncologische behandelingen naar ziekenhuizen in Duitsland zijn gegaan en u wilt daar meer over weten? Deze organisatie heeft hier ervaring mee. Voor vragen kunt u hen altijd benaderen.

Wordt uiteindelijk de stap gezet om een specialist in het buitenland, bijvoorbeeld net over de grens in Duitsland, te raadplegen, dan nemen zij een aantal aspecten met u door, zoals uw zorgvraag, de voorgeschiedenis, uw behoefte etc.

Vervolgens wordt een afspraak in het ziekenhuis gepland (dit kan ook een second opinion zijn) en zal duidelijk worden wat de specialist voor u kan betekenen. Mocht éénzelfde of andere behandeling worden voorgesteld, dan beslist u zelf of  u het traject in Duitsland wilt voortzetten.

Gedurende het gehele traject biedt MedicoHelp begeleiding. Met alle vragen kunt u bij hen terecht en tevens ondersteunen zij met de eventuele aanvraag van kostenovername bij de zorgverzekeraar. Met diverse ziekenhuizen zijn afspraken gemaakt en MedicoHelp ontvangt voor de administratieve en logistieke taken een vergoeding. Hierdoor kunnen zij de dienstverlening voor de patiënt kosteloos aanbieden.

Wilt u hier meer over lezen dan kunt u de informatie brochure downloaden op de website van MedicoHelp.nl via deze link:

Oncologie – MedicoHelp,behandeling of second opinion in Duitsland

Facebook KtK 1-1

Iedereen een Kans Tegen Kanker

Stichting Kans Tegen Kanker helpt graag bij behandelingen (ook in het buitenland) voor kankerpatiënten welke niet worden vergoed door de zorgverzekeraar.

ktk-bestuur

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Something went wrong. Please check your entries and try again.
Scroll naar boven