Het verhaal van: Jacqueline

Blij met fysiotherapie

Stichting Kans Tegen Kanker biedt financiële ondersteuning voor individuele kankerpatiënten die voor behandeling kiezen voor behandeling in het buitenland. Die steun betreft o.a. de vergoeding van persoonlijke kosten die niet gedekt zijn door de eigen verzekering, maar die men ook niet uit eigen portemonnee kan betalen. Ook kosten voor onverzekerde aanvullende behandelingen komen soms voor (deel)vergoeding in aanmerking. Jacqueline vertelt in dit verhaal wat dat voor haar betekent.


Werken aan conditie

‘Afgelopen juni was het even schrikken: na 30 jaar werd er bij mij voor de tweede maal lymfeklierkanker ontdekt. Helaas waren de documenten van de behandeling van toen niet meer te vinden. Daarom hebben we samen, in overleg met de artsen, besloten om voor een zwaardere chemobehandeling te gaan + stamceltransplantatie.
In vergelijking met de chemobehandeling van 30 jaar terug is er gelukkig veel veranderd; de behandeling is nu een stuk draaglijker. Vanuit het ziekenhuis wordt geadviseerd om – als het kan – zolang mogelijk in het arbeidsproces te blijven en ook aan je conditie te werken d.m.v. fysiotherapie.

Geen potjes voor
In goed overleg met mijn werkgever was doorwerken geen probleem. Maar ‘fysiotherapie’ was wel een probleem, omdat ik hiervoor bij mijn zorgverzekeraar niet verzekerd was. Dat betekende dat ik de eerste 20 behandelingen van Fysiotherapie zelf moet betalen. Maar die kosten kan ik wegens financiële omstandigheden helaas niet zelf opbrengen.
Daar baalde ik natuurlijk enorm van, omdat ik na iedere chemo wel voelde dat mijn krachten afnamen. Ik heb van alles geprobeerd – van de gemeente tot diverse stichtingen – maar niemand kon mij helpen, er was gewoon geen potje voor.

Kracht voor de toekomst
Maar toen kwam ik bij ‘Kans tegen Kanker’ terecht. Die stichting was wel bereid om mij te helpen en wil de kosten vergoeden voor mijn fysiotherapie. Daar ben ik heel blij mee. Ik ben nu klaar met mijn (chemo/stamcel)behandelingen en binnenkort kan ik beginnen met fysio. Dat vooruitzicht geef mij kracht en een goed gevoel om de toekomst weer aan te kunnen.

Jacqueline

November 2017

Deel dit bericht op
Scroll naar boven