Uitgelicht recept: gezond en lekker

Dadels

Dadels zijn erg gezond. Ze bevatten bijvoorbeeld kalium, calcium, fosfor, magnesium en  de vitamines A en B. Ook bevatten ze veel vezels. Dat levert veel gezondheidsvoordelen op: Een goede weerstand, werkt ontstekingsremmend, goed voor de botten en kan slechte cholesterol verminderen.

Omdat ze erg zoet zijn, zijn ze goed te gebruiken als suikervervanger in taarten en andere baksels. Wij hebben een recept gevonden voor bij de koffie of thee, of gewoon als heerlijk en gezond tussendoortje.

NOTENBONBON:

Ingrediënten ->

  • 80 gram gemalen noten of gemengde notenpasta
  • 50 gram gemalen Medjoul dadels (ongeveer 8 stuks)
  • Eetlepel gesmolten kokosolie
  • Theelepel vanillepoeder
  • 80 gram rauwe cacaopoeder
  • Kokosrasp, gehakte pistachenoten of cacaopoeder voor het bestrooien van de bonbons.

Meng alle ingrediënten in een keukenmachine. Maak er een bol van en leg dit, ingepakt in folie, een uurtje in de koelkast.

Maak er bonbons van door er kleine bolletjes van te draaien of vierkantjes uit te snijden. Bestrooi de bonbons naar smaak met kokosrasp, gehakte pistachenoten of cacaopoeder.

Bewaren in de koelkast. Eet smakelijk!

 

dadels

Iedereen een Kans Tegen Kanker

Stichting Kans Tegen Kanker helpt graag bij behandelingen (ook in het buitenland) voor kankerpatiënten welke niet worden vergoed door de zorgverzekeraar.

ktk-bestuur

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Something went wrong. Please check your entries and try again.
Scroll naar boven