Kees Dessing

Even voorstellen……

Mijn naam is Kees Dessing en ik ben sinds 7 augustus 2020 de nieuwe voorzitter van deze mooie stichting.
Na 40 jaar werkzaam geweest te zijn als Assistent Supermarktmanager bij Albert Heijn, ben ik sinds 8 maart 2019 op 63- jarige leeftijd met pensioen gegaan. Ik ging vervroegd met pensioen vanwege het feit dat mijn vrouw ernstig ziek was en al bijna vijf jaar leed aan kanker. Helaas hebben wij nog maar kort samen van onze vrije tijd kunnen genieten. Op 18 april 2019 is zij overleden. Een zware klap uiteraard. Niet alleen voor mij, maar zeker ook voor mijn drie zoons.

Ik ben door de stichting gevraagd deze rol op mij te nemen en heb hem met veel enthousiasme aanvaard.
Een mooie stichting met daarin geweldige mensen, zowel in het bestuur als daarbuiten met al die vrijwilligers. Als bestuurder heb ik al de nodige ervaring opgedaan bij Albert Heijn, maar zeker ook als voorzitter van de Bowling Vereniging Gouda, wat ik sinds 4 jaar doe.

Zoals wellicht bekend proberen wij met geldelijke ondersteuning mensen, die het al zo zwaar hebben, te helpen hun onkosten beperkt te houden. Dit doen wij door (een deel van de) behandelingen te betalen, indien de zorgverzekeraar deze onkosten niet wil vergoeden.

Om dit te realiseren is geld nodig. Veel geld. Gelukkig kunnen wij een beroep doen op onze donateurs, zowel incidenteel maar ook via vaste bedragen. De stichting spant zich in om door middel van extra acties geld in te zamelen. Denk hierbij aan emballage acties in winkels, het organiseren van rommelmarkten bij verenigingen, Charity Diners etc. Hoe meer geld er binnen komt, hoe meer wij kunnen betekenen voor de mensen die het hard nodig hebben.

Het liefst zouden wij natuurlijk willen, dat onze stichting helemaal niet nodig zou moeten zijn. Helaas is de praktijk vaak anders. Wij voorzien duidelijk in een behoefte.

De belangrijkste taak voor mij als voorzitter is het onderhouden van de contacten met iedereen die ons een warm hart toedraagt. Dit wil ik, voor zover het coronavirus dit toelaat, op persoonlijke wijze doen door mensen te ontmoeten. Maar ook zoveel mogelijk iedereen middels een nieuwsbrief op de hoogte te stellen van al wat leeft binnen onze stichting. En wij hebben behoefte aan ideeën, suggesties om het succes nog groter te maken. Wij staan hier uiteraard volledig voor open. Dus kom maar op met die ideeën en suggesties!

Uiteraard speelt ook de media een grote rol hierin. Wij willen nog meer bekendheid krijgen en gaan ons hierin ook extra inspannen om dit te realiseren.

Al met al een uitdagend jaar voor de boeg en met hopelijk veel successen in het vooruitzicht.

Tot ziens!

Kees Dessing, voorzitter Stichting Kans tegen Kanker.

 

 

 

 

PHOTO-2020-09-07-12-31-40

Iedereen een Kans Tegen Kanker

Stichting Kans Tegen Kanker helpt graag bij behandelingen (ook in het buitenland) voor kankerpatiënten welke niet worden vergoed door de zorgverzekeraar.

ktk-bestuur

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Something went wrong. Please check your entries and try again.
Scroll naar boven