Oogappeltje in de spotlight: Kari van den Berg

Mijn betrokkenheid bij Kans Tegen Kanker is begonnen toen de stichting nog slechts een idee was van Oprichter Han Heerkens. Zijn gedrevenheid omtrent het onderwerp, maar vooral zijn aanpak was wat ik ontzettend inspirerend vond. Want hij realiseerde zich als geen ander dat je de strijd met grote partijen, die ervoor zorgen dat je in Nederland simpelweg de stempel ‘uitbehandeld’ krijgt, niet gaat winnen. Daarom wilde hij alle energie en daarmee de stichting focussen op het positieve, de dingen die wel veranderd kunnen worden.

Persoonlijk schuilt hierin voor mij een belangrijke levensles, die ik sindsdien bij me draag: blijf niet klagend en nutteloos stilstaan wanneer een uitdaging te groot lijkt. Begin klein bij wat je wel kunt veranderen. Zo kom je altijd een stapje dichterbij een groter doel dan wanneer je niks doet.

En zo was stichting Kans Tegen Kanker geboren: een stichting die financiële ondersteuning biedt bij behandelingen tegen kanker, die in Nederland niet uitgevoerd worden en zorgverzekeraars niet vergoeden. Zelfs in de ergste situatie, wanneer de strijd tegen kanker uiteindelijk (nog) niet gewonnen wordt, kunnen we met elkaar op deze manier alsnog zorgen voor tijdswinst met kwaliteit van leven. De financiële ondersteuning wordt namelijk uitgekeerd wanneer het gaat om door een arts voorgeschreven behandeling.

Bij de oprichting zat ik in het bestuur van de stichting en later heb ik een stapje naar de achtergrond gezet om alles beter te kunnen combineren met o.a. mijn werk. Ik heb mij altijd voornamelijk beziggehouden met marketing gerelateerde zaken: inzetten en het bedenken van evenementen, vormgeving, aanpak voor vrijwilligers, donateurs en mensen die een uitkering kunnen gebruiken. De laatste jaren doe ik dit alleen wanneer de stichting een specifieke vraag of opdracht voor mij heeft.

Hierbij wil ik tot slot van de gelegenheid gebruik maken door eenieder die dit leest te vragen in actie te komen wanneer het verhaal van de stichting iets met je doet. Met elkaar willen we natuurlijk altijd een nog grotere impact maken dan we al doen, maar Han heeft ons geleerd klein te beginnen en de energie die je hebt positief in te zetten! Er is altijd vraag naar verschillende vrijwilligers, of misschien kun je éénmalig iets bijdragen of wellicht een donatie achterlaten?

Fijne feestdagen en alvast een heel gelukkig 2024 gewenst!

Oogappeltje - Kari - def

Iedereen een Kans Tegen Kanker

Stichting Kans Tegen Kanker helpt graag bij behandelingen (ook in het buitenland) voor kankerpatiënten welke niet worden vergoed door de zorgverzekeraar.

ktk-bestuur

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Something went wrong. Please check your entries and try again.
Scroll naar boven