Vrijwilliger Yolande Heerkens stelt zich voor

Mijn Naam is Yolande Heerkens, moeder van Yorick, Mitchel en Roald en oma van Noraly en Luca. In het dagelijks leven ben ik bezig met het afronden van een 4 jarige opleiding NLP en Transpersoonlijk Coaching. Daarnaast heb ik een eigen praktijk als Voeding en Leefstijl Coach.

Sommigen van jullie weten dat ik vanaf de start van “onze Stichting” betrokken ben als vrouw van de oprichter Han Heerkens. Nadat Han in 2011  de diagnose darmkanker met uitzaaiingen kreeg liepen we direct tegen de beperkende regels qua behandelingen en vergoedingen aan. In Nederland wordt er gewerkt volgens een protocol. In het buitenland gingen er deuren voor ons open qua behandelingen maar die werden helaas niet vergoed door de zorgverzekeraar.

In Duitsland heeft Han twee operaties ondergaan die we zelf hebben betaald.  Later week hij uit naar Duitsland voor hyperthermie behandelingen. In Nederland werd hij begeleid door een orthomoleculair arts.

Het heeft hem vele extra jaren gegeven met goede kwaliteit van leven. Tijd waarin hij zich inzette voor Kans Tegen Kanker met mij aan zijn zijde. Met als hoogtepunt onze fietstocht naar Santiago de Compostella in 2013, waarbij we € 10.000 ophaalden voor de Stichting.

Na zijn overlijden in 2016 is mijn rol overgaan van ondersteunend naar een actieve rol. Een aantal jaren zat ik in het bestuur en vanaf 2020 maak ik deel uit van de activiteitencommissie. Verder beheer ik  de website en de mailbox en schrijf vier keer per jaar de nieuwsbrief.

Mijn doel is om samen met de commissie en het bestuur de Stichting verder te laten groeien zodat we nog meer kankerpatiënten financieel kunnen ondersteunen. We bedenken en organiseren leuke activiteiten om zoveel mogelijk geld binnen te halen.

Eind 2019 kreeg ik zelf de diagnose darmkanker. Gelukkig was ik er op tijd bij en kon de tumor operatief worden verwijderd. Ik blijf onder controle en het gaat goed met me.

Ik hoop me nog vele jaren in goede gezondheid  in te kunnen zetten voor Kans Tegen Kanker.

yolande-1024x1024

Iedereen een Kans Tegen Kanker

Stichting Kans Tegen Kanker helpt graag bij behandelingen (ook in het buitenland) voor kankerpatiënten welke niet worden vergoed door de zorgverzekeraar.

team-foto-ktk

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Something went wrong. Please check your entries and try again.
Scroll naar top