Uitgelicht Rauwe Cacao

RAUWE CACAO

Voeding kan veel doen voor je gezondheid. Het kan allerlei ziektes voorkomen. Maar wat is nu echt gezonde voeding? We hebben ontdekt dat rauwe cacao veel gezondheidsvoordelen geeft en we willen dit graag verder uitlichten.

Rauwe cacao barst van de antioxidanten, vitamines en mineralen zoals: magnesium, ijzer, zink, koper en nog veel meer. Het bevat ook essentiële vetzuren en vezels. Het geeft je o.a. meer energie, kan je geheugen verbeteren, je  gelukzaligheid vergroten en stress verminderen. Zodra cacao bewerkt wordt, zoals bij de repen chocolade, zijn de voordelen van de rauwe cacao grotendeels verdwenen. Het is dus raadzaam om rauwe cacao te gebruiken in plaats van bewerkte chocolade.

Je kan oneindig veel heerlijke taarten, chocolaatjes en toetjes maken met rauwe cacao. We hebben alvast een lekker recept voor je uitgewerkt om te proberen. Alle ingrediënten zijn puur en goed voor je lichaam.

BROWNIE

Klaarzetten:
200 gram amandelmeel
2 bananen (geprakt)
3 eieren
65 gram gesmolten kokosolie
50 gram walnoten, klein gebroken
50 gram rauwe cacaopoeder
1 tl bakpoeder
½ tl Keltisch zeezout of Himalayazout

Voor de topping:
1 avocado (geprakt)
1 el rauwe cacao
1 tl honing

Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een bakblik in.
Mix de eieren, geprakte bananen en gesmolten kokosolie door elkaar.
Doe het amandelmeel, cacaopoeder, zout, walnoten en bakpoeder in een kom en roer door elkaar. Voeg de mix van de eieren en bananen toe en mix dit goed door elkaar tot je een smeuïg deeg krijgt.
Doe dit deeg in een bakblik en zet het in de oven voor 30 á 35 minuten.

Mix de ingrediënten voor de topping en zet in de koelkast tot gebruik. Bestrijk de topping over de brownies en smullen maar!

Wil je er slagroom bij? Gebruik dan berkensuiker (xylitol) of kokosbloesemsuiker in plaats van geraffineerde suiker.

 

 

 

 

 

PHOTO-2022-02-18-16-07-30

Iedereen een Kans Tegen Kanker

Stichting Kans Tegen Kanker helpt graag bij behandelingen (ook in het buitenland) voor kankerpatiënten welke niet worden vergoed door de zorgverzekeraar.

ktk-bestuur

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Something went wrong. Please check your entries and try again.
Scroll naar boven