Oogappeltje in de spotlight: Bart van der Harst

Oogappel(tje)

Naam: Bart van der Harst. Sinds: 5 april 1954. Waar: Scheveningen. Gouda: sinds 1990.
Partner: Hanneke. Kinderen: 3 zoons, 1 dochter. Alcohol: nul, nul

Wie ben je? Wat doe je? Vertel eens wat over jezelf? Eh, ja, eh, da’s best lastig. Het is een soort puzzel. Ik leg wat stukjes op tafel.

Exact 70 jaar na mijn geboorte beklom ik de Pietersberg, in Zuid Limburg. Ter feestelijke afsluiting van Het Pieterpad, dat ik met mijn partner in precies 12 maanden heb gewandeld: 520 km. Gestart op mijn vorige verjaardag (69) in Pieterburen, in Groningen. Prachtig traject. Hopelijk niet het laatste. Nieuwe uitdaging: Hollandsche Waterlinie-pad.

Zo, dat is één
puzzelstukje; ik ben semi-fanatiek wandelaar. Dankzij mijn partner trouwens; zij wilde graag eens meedoen aan de Nijmeegse 4Daagse. ‘Vooruit, doe ik ook mee’ beloofde ik. Die kennismaking (2016) beviel goed. Uiteindelijk liepen we 5 edities. Waarvan 3 keer in een KTK shirt, om wandelend wat donaties te scoren.

Weer een puzzelstukje: de band met Kans Tegen Kanker. Ik was net als Han Heerkens betrokken bij cvv Jodan Boys, de voetbalclub waar onze zoontjes samen speelden in een pupillenteam. (Die zoontjes zijn nu bijna ’40’; de tijd vliegt). Han en ik waren lid van de pupillen-commissie, teamleiders, hielpen mee op pupillen-kamp, en meer. 

Het lot dat Han trof, bracht nieuwe dynamiek in de relatie. Ik raakte betrokken bij de Stichting KTK. Heb als tekstschrijver kunnen bijdragen aan de website, flyers, de nieuwsbrief en meer.

Alweer een puzzelstukje: ik werkte ruim 40 jaar als zelfstandig tekstschrijver. Ben nu ruimschoots AOW-er, maar er zijn nog altijd relaties die me niet los laten. Leuk natuurlijk; maar het moet wel plooien met onze oppas-klusjes.

Nog een puzzelstukje: we hebben 2 kleinkinderen; regelmatig oppassen in Antwerpen!
En in Amersfoort is nummer 3 nabij: voetballend zoontje wordt zelf papa. (En leider van pupillenteams? )

Enfin. Leven is als het leggen van een puzzel met vele stukjes. Die stukjes kom je onderweg tegen, en je moet er maar het beste van maken. Wat voor stukjes je vindt? Dat  is voor iedereen anders. Afhankelijk van lot, toeval, geloof, het weer en meer wonderlijke variabelen. Over dat wonderlijke leven, en die soms herkenbare puzzelstukjes, schrijf ik af en toe een lied, een gedicht. Zing en/of speel ik als het zo uitkomt voor wie het maar wil horen. Artiestennaam: TroubaDichter BartenofCornelis. Inderdaad, nog een puzzelstukje…

Toegift: sinds kort ben ik betrokken bij de Stichting Stadsakker Gouda. Dit is een burger-initiatief gericht op gezond voedsel van gezonde bodem. Ook daarin draag ik bij als tekstschrijver. En ik sta ook zelf met ‘depoten in de vette Goudse klei’; klei waarop onbespoten groente- en fruitteelt plaatsvindt. De stadsakker groeit en bloeit tussen de IJssel en de Goejanverwelledijk.

Gezonde voeding is een nieuw puzzelstukje in mijn profiel. Ook uit eigenbelang, om zo lang mogelijk fit en gezond te kunnen blijven. En nog even te blijven puzzelen.

PHOTO-2024-04-21-16-45-25

Iedereen een Kans Tegen Kanker

Stichting Kans Tegen Kanker helpt graag bij behandelingen (ook in het buitenland) voor kankerpatiënten welke niet worden vergoed door de zorgverzekeraar.

ktk-bestuur

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Something went wrong. Please check your entries and try again.
Scroll naar boven