Kankerpatienten onder behandeling dr. Vogl

Kankerpatiënten slaan alarm over het strenge Nederlandse systeem voor de vergoeding van zorgkosten. Ze hebben een levensbedreigende vorm van kanker en kregen in Nederlandse ziekenhuizen te horen dat ze niet meer geholpen konden worden. Ze vonden echter een behandeling over de grens in Duitsland en daaraan hebben ze te danken dat ze toch nog in leven zijn. Alleen: de onkosten krijgen ze niet vergoed van hun verzekeraar. Een groep kankerpatiënten raakt hierdoor diep in de schulden en loopt volledig vast in de bureaucratie, blijkt uit onderzoek van EenVandaag.

Professor Vogl, werkzaam in een Duitse Universiteitskliniek, behandelt patiënten met onder andere lever en/of galblaaskanker. Deze radioloog boekt bij deze groep bijzondere resultaten met een speciale behandeling waarmee tumoren heel lokaal worden behandeld. De patiënten verbazen zich erover dat ze de behandeling geheel zelf moeten betalen, terwijl ze er jaren langer door leven. Ze voelen zich ernstig in de steek gelaten. Ook vinden ze het vreemd dat de behandeling in Nederland niet beschikbaar is. In een uitzending van EenVandaag het verhaal van twee families die strijden voor erkenning en vastlopen in de bureaucratie in de Nederlandse zorg. Betrokken artsen willen meer aandacht voor dit probleem, want het is nog maar het topje van de ijsberg. Het systeem van vergoedingen voor nieuwe behandelmethoden moet opnieuw tegen het licht worden gehouden, bepleiten zij.

(Bron: EenVandaag, November 2011)

stichting-kans-tegen-kanker-logo

Iedereen een Kans Tegen Kanker

Stichting Kans Tegen Kanker helpt graag bij behandelingen (ook in het buitenland) voor kankerpatiënten welke niet worden vergoed door de zorgverzekeraar.

ktk-bestuur

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Something went wrong. Please check your entries and try again.
Scroll naar boven