In Memoriam: Letty van ’t Hoog – Voor altijd een voorbeeld

Op 30 juni 2017 plaatste Letty haar eigen verhaal op de website van onze stichting Kans Tegen Kanker. Een persoonlijk verhaal over haar strijd tegen kanker. De diagnose kwam in mei 2013, alvleesklier, geen goed nieuws, wist zij meteen.

Vanaf dan vervult zij die ongekozen dubbele rol: bestuurslid van onze stichting én zelf patiënt. Al sprak zij liever niet van patiënten, maar van mensen met een ernstige aandoening.

In haar verhaal vertelt Letty niet alleen over haar ervaringen na de diagnose – de schrik, het ongeloof, de woede, het verdriet. Het verhaal gaat ook, en vooral: over hoop, over de kracht van positiviteit: in jezelf en je omgeving.
Positiviteit hing altijd om haar heen, als een aureool; het was één van die ‘typisch Letty’ eigenschappen. Haar positiviteit ging hand in hand met een aanstekelijk enthousiasme en haar warme persoonlijkheid: als mens, als vriendin, en als bestuurslid van onze stichting.

Letty was er bij vanaf de start in 2012, toen Han Heerkens Kans Tegen Kanker oprichtte. Letty bracht inspiratie, motivatie, was gedreven; des te meer na haar diagnose. Zij kwam met ideeën om de stichting meer bekendheid te geven. Zij wist de andere bestuursleden te stimuleren, op scherp te zetten, met humor en oprechte betrokkenheid. Ook in haar contacten met lotgenoten die een beroep deden op onze stichting. Zij nam initiatieven, trok erop uit, deed wat ze vond dat moest of kon. Altijd accuraat. Nooit klagend.

Samen met echtgenoot Rob reisde zij regelmatig naar Duitsland, voor haar eigen behandeling in de Helios Klinik. Zij was altijd enthousiast en positief over de behandeling en over haar arts, dr. Helmer, Sabine, in wie zij alle vertrouwen had!
Letty vertelde in een bezoekverslag hoe zij de opvang in Duitsland beleefde, én waardeerde: “Je wordt hier niet aangesproken op je ziekte, maar op je mens zijn. Een mens met een ernstige aandoening, natuurlijk, daarom ben ik hier. Maar dit team is echt geïnteresseerd in wat je ervaart, wat je voelt.”

Letty vond zich helemaal in de visie van dr. Helmer: “Ieder mens is een uniek individu met emoties, ervaringen, verwachtingen, eigenschappen. Mensen hebben familie, vrienden, werk, talenten en hobby’s, een religie. Een mens is geen auto. En geneeskunde gaat niet over het repareren of vervangen van defecte onderdelen.” Oncologe dr. Sabine Helmer: ‘Mens is geen auto’

Positiviteit, hoop, kracht en warme ondersteuning hebben de ziekte niet overwonnen. Maar gaven Letty wel de kracht en de energie om er het beste van te maken. Dat lukte veel langer dan de statistieken aangeven. Zelfs tot de laatste dagen wilde zij zich nog ‘bemoeien’ met de activiteiten en acties van onze stichting.
Zoals de 4Daagse sponsorloop. In 2017, vorig jaar, was zij er zelf nog bij aan de finish in Nijmegen om de Kans Tegen Kanker lopers, waaronder haar echtgenoot, te verwelkomen met warmte en gladiolen. Dit jaar zou Rob ook weer meewandelen, maar dat zal nu niet lukken.
De andere sponsorlopers zullen des te gemotiveerder zijn.
In de wetenschap, het gevoel, dat Letty mee wandelt. Met haar enthousiasme, haar inzet, en positiviteit.

Lieve Letty. Respect. Je bent en blijft een voorbeeld.

Voor Rob en de kinderen: sterkte en positieve kracht.

lettyvanthoog

Iedereen een Kans Tegen Kanker

Stichting Kans Tegen Kanker helpt graag bij behandelingen (ook in het buitenland) voor kankerpatiënten welke niet worden vergoed door de zorgverzekeraar.

ktk-bestuur

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Something went wrong. Please check your entries and try again.
Scroll naar boven