Wim van den Brink

Als cadeautip voor mijn afscheid zou ik graag een donatie willen ontvangen aan onderstaande twee goede doelen.

Stichting Kans Tegen Kanker

Allereerst betreft dat de Stichting Kans Tegen Kanker, gestart in 2012. De initiatiefnemer is Gouwenaar Han Heerkens, overleed in 2016 aan de ziekte, na een jarenlange, dappere strijd tegen kanker. De strijd tegen kanker bracht Han en na hem vele anderen bij de behandelmogelijkheden in het buitenland. Met name in Duitsland blijken artsen vaak verder te (kunnen/willen) gaan, en ook eerder te willen werken met innovatieve therapieën, al dan niet in combinatie met bestaande behandelwijzen. Vaak worden deze behandelwijzen niet vergoed door zorgverzekeraars.
Dat is de eerste van de twee kerndoelstellingen van Kans tegen Kanker: het bieden van financiële ondersteuning bij behandelingen welke niet worden vergoed door de zorgverzekeraar of op een andere wijze worden vergoed. Het gaat hierbij om door een arts voorgeschreven behandelingen. De tweede doelstelling is het ondersteunen van medisch wetenschappelijk onderzoek.

Stichting Radboud Fonds

Tijdens onze vakantie werden we geconfronteerd met een heftig bericht. Onze schoonzus Linda, 53 jaar, kreeg namelijk te horen dat zij lijdt aan de ziekte MSA-C (Multipele Systeem Atrofie). MSA is een zeldzame aandoening die het functioneren van meerdere systemen in de hersenen verstoort. Het is een agressieve
vorm van Parkinson waarvoor nog geen medicijnen bestaan. MSA komt bij mannen en vrouwen even vaak voor. MSA begint meestal tussen de leeftijd van 50 en 60. De gemiddelde levensverwachting wordt ernstig beperkt.
Linda is in behandeling bij een gespecialiseerde afdeling van het Radboud UMC in Nijmegen. Aan het ziekenhuis is de Stichting Radboud Fonds verbonden die geld inzamelt om verder onderzoek te doen naar deze ziekte.

Uw donatie wordt voor ieder een gelijk deel verdeeld onder de twee Stichtingen. Namens mij en namens beide goede doelen heel hartelijk dank voor jullie donatie.

Bram

Op een mooi pensioen Wim!

Scroll naar top